Galerija

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

KORONAVIRUS - MJERE OPREZA

 

 

Zbog oštećenja na vodoopskrbnom području Velike Gorice i okolice, došlo je do privremenog prekida opskrbe vodom i na području Općine Kravarsko!


 

 

KORONAVIRUS.HR (LINK)

 

 

Mještani Općine Kravarsko mogu sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima uputiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i broj: 091 2112 114

 

Osobe starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u dostavi namirnica, lijekova i sl. uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, mogu se javiti na broj 01 6237 022 ili 091 2112 114 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Zahtjev za izdavanje propusnice - preuzmite Zahtjev


Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko Zahtjeve za izdavanje propusnica zaprima i elektroničkim putem. Molimo Vas da Zahtjeve šaljete na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Sve one kojima je neophodna propusnica i koji nisu u mogućnosti komunicirati putem e-maila te će osobno doći predati zahtjev, molimo da se pridržavaju svih propisanih mjera za izbjegavanje socijalnog kontakta.

 

U Općini Kravarsko, Trg Stjepana Radića 1, Kravarsko, od 8:00 do 15:30 sati, Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko izdaje propusnice građanima, a koje se mogu izdati zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština (točka II., podtočka e. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj).

 

Detaljnije upute za izdavanje propusnica

 

ODLUKA O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA U REPUBLICI HRVATSKOJ


Budući da se Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj ne odnosi na policijske službenike i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji imaju službene iskaznice, njima nisu potrebne propusnice, već se mogu kretati temeljem policijskih službenih iskaznica i znački i  vojnih iskaznica pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Policijski službenici i pripadnici Oružanih snaga RH policijske službene iskaznice i vojne iskaznice pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske mogu koristiti i za organizirani izvanredni prijevoz. Za organizirani izvanredni prijevoz svoje službene iskaznice mogu koristiti i drugi državni službenici kojima su izdane.

 

Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore

 

Odluka o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti

 

Odluka o radnom vremenu trgovina


Odluka o općim i specifičnim mjerama zaštite koje obavezno provode pružatelji usluge taxi prijevoza 

ODLUKA O MJERI STROGOG OGRANIČAVANJA ZADRŽAVANJA NA ULICAMA I DRUGIM JAVNIM MJESTIMA

 

ODLUKA O PRIVREMENOJ OBUSTAVI JAVNOG PROMETA

 

 

PRIVREMENI VOZNI RED

 

zbog novonastale situacije u RH (koronavirus) od subote, 21.03.2020. godine, na snazi je NOVI privremeni red vožnje.

 

Linija 371 (Hotnja) i 372 (Pokupsko) SPOJENA JE U JEDNU KRUŽNU LINIJU! (Velika Gorica - Novo Brdo - Hotnja - Pokupsko - Velika Gorica)

 

Privremeni red vožnje od 21.03.2020.g.

 

 

S ciljem sprječavanja širenja koronavirusa i onemogućavanja bliskog kontakta između djece sva dječja igrališta na području Općine Kravarsko do daljnjeg nisu za korištenje!

 


ODLUKA o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja

 

ODLUKA o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

 

VAŽNI BROJEVI TELEFONA VEZANO ZA KORONAVIRUS

 

LOKACIJE ZA PREGLEDE OSOBA KOJI IMAJU SUMNJU NA KORONAVIRUS

 

MJERE ZAŠTITE OD KORONAVIRUSA

 

PRAVILNO PRANJE RUKU

 

UPUTE ZA SIGURAN NAČIN PRIMANJA POMOĆI ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

 

UPUTE ZA SIGURAN NAČIN OBILASKA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

 

OBAVIJEST ZA OSOBE U SAMOIZOLACIJI

 

Mole se mještani Općine Kravarsko kojima je određena mjera SAMOIZOLACIJE da strogo poštuju odredbe i naputke dobivene od inspektora i epidemiologa.

 

Ukoliko Vam je određena mjera samoizolacije, a u potrebi ste za dostavom namirnica i sl. molimo Vas da ne izlazite, već se obratite telefonskim putem (01/6237 022) ili e-mailom ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) u Općinu Kravarsko ili u Stožer civilne zaštite Općine Kravarsko (098 398 531) koji će Vam potrebnu pomoć organizirati.

 

PREPORUKA

 

MOLE SE PACIJENTI DA U DOM ZDRAVLJA (AMBULANTU KRAVARSKO) DOLAZE ISKLJUČIVO U HITNIM SITUACIJAMA ZBOG ZABRANE OKUPLJANJA U VEĆEM BROJU I PREVENCIJE MOGUĆEG ŠIRENJA VIRUSA.

 

STOŽER ZA OBRANU OD INFEKCIJE KORONA VIRUSOM

 

PRIVREMENI VOZNI RED

 

zbog novonastale situacije u RH (koronavirus) od ponedjeljka 16.03.2020. godine, na snazi je privremeni vozni red koji će biti u primjeni sve do prestanka izvanrednih okolnosti

 

PRIVREMENI RED VOŽNJE - HOTNJA

 

PRIVREMENI RED VOŽNJE - POKUPSKO


 

OBAVIJEST O OGRANIČENOM RADU SA STRANKAMA

 

Sukladno naputku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, radi prevencije širenja korona virusa u svim jedinicama lokalne samouprave do daljnjega se ograničava rad sa strankama. Molimo stranke koje će u narednim danima trebati redovne usluge od strane Općine Kravarsko da nam se obrate u uredovno radno vrijeme od 7,30 - 15,30 putem telefona 6237 022 ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Pozivamo sve da prate našu web stranicu na kojoj ćemo ažurno objavljivati sve promjene i naputke u vezi novonastale situacije sa širenjem korona virusa.

 

 

 

.

© Općina Kravarsko, Trg Stjepana Radića 1, Telefon: 01 62 37 022, 01 62 37 044.......................Design by - StudioAgram