Galerija

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Gospodarstvo

 

RAZVOJ OBRTNIŠTVA

 

Općina Kravarsko je do izgrađuje osnovnu komunalnu infrastrukturu, a u narednim godinama cilj joj je ojačati gospodarstvo i tako omogućiti stanovništvu ovoga kraja da bude neovisno o blizini metropole. Naime, Kravarsko ima oko tridesetak obrtnika, te manjih i srednjih poduzetnika koji su pokazali veliki interes za korištenje europskih predpristupnih fondova.

Kako bi pomogla svojim obrtnicma, Općina je organizirala i prezentaciju projekta i načina dobivanja sredstava iz predpristupnih europskih fondova. Njihovim zajedničkim djelovanjem, i objedinjavanjem u jednu udrugu mogla bi im se pružiti adekvatna pomoć za kvalitetniji rad i uspješnije sudjelovanje na natječajima, te sigurnije nastupe na tržištu koje postaje sve zahtjevnije.

U svakom slučaju, Kravarsko, kao i okolna mjesta, imaju dovoljno potencijala i dovoljan broj poduzetnika. Tim je više veći izazov da se postignu zadani ciljevi koji bi doveli do jačeg razvoja općine. Uz dvije tisuće stanovnika,  Kravarskom ima i oko 700 vikendaša, koji sve češće postaju i pravi stanovnici ovog dijela Vukomeričkih gorica.

© Općina Kravarsko, Trg Stjepana Radića 1, Telefon: 01 62 37 022, 01 62 37 044.......................Design by - StudioAgram